Η διατήρηση της αργίας της Κυριακής αποτελεί βασικό

Θρησκευτικό δικαίωμα

E
ργατικό δικαίωμα
Oικογενειακό δικαίωμα
Aνθρώπινο δικαίωμα

http://notworkonsunday.blogspot.com/


Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΗ























ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΗ


Όλοι εμείς, που υπογράφουμε,
- Έχοντας υπόψη ότι η αποστολή της UNESCO σύμφωνα με το ιδρυτικό της Καταστατικό είναι η διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας με την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των λαών μέσω της εκπαίδευσης, της επιστήμης και του πολιτισμού, ώστε να επιτευχθεί η καθολική αποδοχή των θεμελιωδών ελευθεριών. όλων των λαών, χωρίς διάκριση φυλής, φύλου, γλώσσας η θρησκείας σύμφωνα με τον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

- Υπενθυμίζοντας τα συμπεράσματα της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών (2012)για την αειφόρο ανάπτυξη (RIO+20) και της ετησίας Υπουργικής συνόδου (2013)του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της Χιλιετίας.

- Έχοντας υπόψη ότι η πολιτιστική κληρονομιά συνδέεται με τις πιο πιεστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και συνεπώς είναι απαραίτητη για την προώθηση της ειρήνης και της κοινωνικής, περιβαλλοντολογικής και οικονομικής αειφόρου ανάπτυξης.

- Εκφράζοντας την έντονη ανησυχία για τις σοβαρές περικοπές των πολιτιστικών προϋπολογισμών στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες.

- Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα Κράτη-Μέλη στις πολιτιστικές Συμβάσεις αναγνωρίζουν ότι το 
καθήκον για τη διασφάλιση της προστασίας,της διατήρησης και της μεταβίβασης της πολιτιστικής κληρονομιάς στις μελλοντικές γενεές , ανήκει πρωταρχικά σε κάθε Κράτος.

Παρακαλείται η Γενική Διευθύντρια:
  •  1. να αναλάβει πρωτοβουλία μεταξύ των Κρατών – Μελών σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για τη διαφύλαξη των πολιτιστικών προϋπολογισμών σε περιόδους κρίσης.
  • 2. να παρέχει υποστήριξη στα Κράτη-Μέλη για τη δημιουργία κατάλληλων πλαισίων στα οποία ενσωματώνεται πλήρως η πολιτιστική κληρονομιά στις εθνικές πολιτικές ανάπτυξης με την κινητοποίηση του δικτύου της UNESCO και των στρατηγικών της εταίρων.
  • 3. να ζητήσει από τα Κράτη-Μέλη να ενισχύσουν τις πολιτικές για την αποτελεσματική εφαρμογή των Διεθνών Συμβάσεων για τον πολιτισμό.
  • 4. να εξετάσει τη δυνατότητα διεξαγωγής διεθνούς εκστρατείας συγκέντρωσης κονδυλίων για το ταμείο παγκόσμιας κληρονομιάς, σύμφωνα με το άρθρο 18 της Σύμβασης του 1972.
  • 5. να υπενθυμίσει στα Κράτη-Μέλη και στους Διεθνείς (Οικονομικούς) Οργανισμούς ότι η πολιτιστική κληρονομιά, τα αγαθά και οι υπηρεσίες είναι φορείς της ταυτότητας, αξιών και νοημάτων και ως εκ τούτου δεν πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν εμπορική αξία, ούτε προσφέρονται για ιδιωτικοποίηση. Επιπλέον, τα Κράτη-Μέλη έχουν το κυρίαρχο δικαίωμα να διατυπώνουν και να εφαρμόζουν πολιτικές που στοχεύουν στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς εντός της επικράτειάς τους σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές και κανόνες των σχετικών διεθνών Συμβάσεων της UNESCO που αποτελούν γενικές αρχές Δικαίου αναγνωρισμένες από πολιτισμένα Έθνη.


Αυτό το email θα σταλεί στην UNESCO
*First Name:

*Last Name:

Επάγγελμα:

Πόλη:

Διεύθυνση / Τ.Κ.:

Χώρα Διαμονής:

Σχόλια:

Write something to us

info@greekcultureprotection.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου